zaneta15

zaneta15

Kucharz
[Przepisów: 9]

leczo z kiełbaską

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

zyczęvwszystkim smacznego :)

leczo z kiełbaską

Składniki:

leczo z kiełbaską

 

  • papryki ,po 50 dag cebuli i pomidorów ,po 25 dag parówek i kiełbasy ,2 łyżki

Sposób przygotowania:

leczo z kiełbaską
Leczo: Z umytej papryki wyjąć gniazda nasienne, a strąki po kroić w paski. Pomidory sparzyć, włożyć na moment do zimnej wody i obrać ze skórki. Z parówek zdjąć osłonki. Cebulę, parówki i kiełbasę pokroić w talarki. W płaskim rondlu lub na patelni rozgrzać tłuszcz i podsmażyć najpierw cebulę, następnie kiełbasę i parówki, potem paprykę. Na koniec włożyć pokrojone w ćwiartki pomidory i dusić leczo na średnim ogniu 10-15 min. Tuż przed zdjęciem z ognia doprawić przeciśniętym przez praskę czosnkiem, solą i sproszkowaną papryką. Gotową potrawę posypać natką pietruszki. Podawać na gorąco z ryżem, drobnymi kluseczkami lub pieczywem. 100 g - 85 kcal