WanilioweImprowizacj

WanilioweImprowizacj

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2167]

Leczo z kiełbasą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Leczo ze świeżymi warzywami takimi jak papryka, pomidory, cukinia, cebula, ze swojska kiełbasą. Jest pyszne z makaronem lib ryżem.

Leczo z kiełbasą Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Leczo z kiełbasą

 

  • 2 pętka swojskiej kiełbasy
  • Ok. 300 g baleronu
  • 1 papryka czerwona
  • 0,5 żółtej cukinii
  • Kilkanaście małych pomidorów
  • 100 g koncentratu pomidorowego
  • Sól, pieprz
  • 1 łyżka papryki słodkiej w proszku
  • 2 ząbki czosnku

Sposób przygotowania:

Leczo z kiełbasą

ETAP 1:

Pomidory ponacinać na czubku na krzyż i zalać wrzątkiem. Pozostawić na 3 minuty. Odcedzić i obrać ze skórki. Kiełbasę pokroić w kostkę. Cebulę tak samo. Przesmażyć razem na oleju. Wrzucić do garnka.

Paprykę pokroić w kostkę i razem z obraną i pokrojoną cukinią obsmażyć na oleju. Dodać do garnka. Dodać pokrojone w kostkę pomidory. Wlać tyle wody aby zakryć składniki. Wsypać paprykę w proszku i zagotować. Dodać koncentrat pomidorowy i przeciśnięty przez praskę czosnek. Gotować na małym ogniu aż wszystko będzie mięciutkie.

Podawać z ryżem lub makaronem.

Leczo z kiełbasą
Leczo po przygotowaniu w garnku, gotowe do jedzenia
Leczo z kiełbasą
Podsmażona kiełbasa i warzywa zalane wodą.
Leczo z kiełbasą
Obrane ze skórki i pokrojone pomidory dodane do garnka
Leczo z kiełbasą
Ponacinane pomidory sparzone wrzątkiem w celu obrania ze skórki