Sposób przygotowania:
Leczo z kiełbasą i warzywami
Kiełbasę pokroić w plasterki, podsmażyć na oleju.
Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, pokroić w większe kawałki.
Cebulę pokroić w półplasterki.
Kolorowe papryki pokroić w większą kostkę.
Cukinię obrać, pokroić w kostkę.
Cebulę, papryki i cukinię podsmażyć do miękkości, dodać pomidory i kiełbasę. Na koniec dodać koncentrat pomidorowy, słodką paprykę, cukier, sól, pieprz, zioła prowansalskie.
Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, pokroić w większe kawałki.
Cebulę pokroić w półplasterki.
Kolorowe papryki pokroić w większą kostkę.
Cukinię obrać, pokroić w kostkę.
Cebulę, papryki i cukinię podsmażyć do miękkości, dodać pomidory i kiełbasę. Na koniec dodać koncentrat pomidorowy, słodką paprykę, cukier, sól, pieprz, zioła prowansalskie.