Sposób przygotowania:
Leczo z kiełbasą i pieczarkamiETAP 1:
Warzywa i pieczarki myjemy. Papryki, cukinię i bakłażana kroimy w dość dużą kostkę. Pieczarki kroimy w kostkę. Cebule kroimy w kostkę.
ETAP 2:
Na patelni rozgrzewamy olej. Smażymy cebulę i pieczarki. Gdy woda z pieczarek odparuje, dodajemy paprykę, cukinię i bakłażana. Smażymy razem, aż warzywa będą miękkie. Dodajemy sól, pieprz, słodką i ostrą paprykę mieloną, zioła prowansalskie i oregano.
ETAP 3:
Dodajemy passatę pomidorową. Dusimy ok. 30 minut. Danie doprawiamy do smaku.
ETAP 4:
W międzyczasie kroimy kiełbasę - kroimy ją w kostkę lub w plasterki,a plasterki w ćwiartki.
Kiełbasę dodajemy do leczo. Dusimy razem pod przykryciem jeszcze 10 minut.