Sposób przygotowania:
Lekka przystawka z roszponki i gruszki
Gruszkę dobrze myjemy nie obieramy i kroimy w kosteczkę.Sałatę myjemy i osuszamy w wirówce do sałaty. Układamy na talerzach .
Na patelni rozpuszczamy masło ok 1 łyżeczki dajemy pokrojone gruszki, następnie wsypujemy cukier i karmelizujemy go - mieszamy i zmniejszamy płomień aby się nie spalił. Dolewamy ocet balsamiczny. Mieszamy aby wszystko się połączyło.
Balsamiczne gruszki układamy na sałacie. Dodajemy kawałki sera mozzarella. Całość solimy do smaku.
Na patelni rozpuszczamy masło ok 1 łyżeczki dajemy pokrojone gruszki, następnie wsypujemy cukier i karmelizujemy go - mieszamy i zmniejszamy płomień aby się nie spalił. Dolewamy ocet balsamiczny. Mieszamy aby wszystko się połączyło.
Balsamiczne gruszki układamy na sałacie. Dodajemy kawałki sera mozzarella. Całość solimy do smaku.