Sposób przygotowania:
Lekka sałatka warzywna
Białą rzodkiew dokładnie umyj, obierz i zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Oczyszczone rzodkiewki pokrój w kostkę. Obraną marchewkę zestrugaj obieraczką. Sałatę umyj, osusz i porwij ma mniejsze kawałki. Przygotuj salaterkę, na której rozmieścisz składniki, sałatę możesz dekoracyjnie wyłożyć lub zmieszać razem z warzywami.
SOS:
Wymieszaj sok z cytryny z musztardą, roztartym ząbkiem czosnku i oregano, do smaku dopraw solą i pieprzem, całość połącz z oliwą i polej sałatkę gotowym sosem.
SOS:
Wymieszaj sok z cytryny z musztardą, roztartym ząbkiem czosnku i oregano, do smaku dopraw solą i pieprzem, całość połącz z oliwą i polej sałatkę gotowym sosem.