Mysiunia

Mysiunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1806]

Lekka sałatka ze smażonymi pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Sałatce dobrego smaku nadaje dip jogurtowy. Smażone pieczarki smakują rewelacyjnie - pyszne urozmaicenie :)

Lekka sałatka ze smażonymi pieczarkami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Lekka sałatka ze smażonymi pieczarkami

 

 

Sposób przygotowania:

Lekka sałatka ze smażonymi pieczarkami
Pieczarki obieramy i kroimy na krzyż na cztery części - smażymy na patelni z dodatkiem masła oraz pieprzu czarnego i soli morskiej. Liście sałaty dokładnie myjemy i rwiemy na mniejsze kawałki - układamy na dużym półmisku lub na 2 mniejszych. Zarówno pomidora jak i ogórka obieramy ze skórki i kroimy w większą kostkę, natomiast cebulę w drobno - warzywa równomiernie rozkładamy na sałacie. Mozarellę kroimy w zgrabną kostkę i układamy na warzywach. Do miski przekładamy jogurt oraz majonez, dodajemy nieco przyprawy do sałatek oraz sól czosnkową i pieprz czosnkowy - dokładnie mieszamy. Sosem polewamy przygotowane na półmisku warzywa z mozarellą. Na koniec układamy gorące pieczarki - podajemy zaraz po przygotowaniu.
Lekka sałatka ze smażonymi pieczarkami
Etap 1 przygotowujemy wszystkie skladniki.
Lekka sałatka ze smażonymi pieczarkami
Etap 2 pieczarki należy przesmażyc na masle
Lekka sałatka ze smażonymi pieczarkami
Etap 3 na pólmisku układamy warzywa i mozarelle
Lekka sałatka ze smażonymi pieczarkami
Etap 4 pzygotowujemy dip do polania warzywa