wedith1

wedith1

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 300]

Lekka zupa pomidorowo-jarzynowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Zupa lekka i smaczna :D

Lekka zupa pomidorowo-jarzynowa

Składniki:

Lekka zupa pomidorowo-jarzynowa

 

  • Składniki na 4 osoby:
  • 0,5 kg pomidorów sparzonych, bez skórki i miąższu
  • 1 duża cebula
  • 1 por
  • 1 seler
  • 2 łyżki oliwy
  • przyprawy wg uznania (idealnie pasuje bazylia), pietruszka lub koperek

Sposób przygotowania:

Lekka zupa pomidorowo-jarzynowa
Podsmażyć pokrojoną cebulę, por, seler na oliwie. Dodać pokrojone pomidory bazylię, wymieszać. Dodać około 1,5 l wody (przy diecie) lub bulionu. Gotować na małym ogniu ok 1 godziny. Po ugotowaniu podajemy zupę z posypaną pietruszka , (jak ktoś nie przepada za warzywami, to dobrze jest zmiksować zupę)