pr

pr

Kucharz
[Przepisów: 16]

Lekka zupa warzywna

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Wszystkim gospodyniom Warzywko poleca przepis na lekką zupę warzywną.

Lekka zupa warzywna

Składniki:

Lekka zupa warzywna

 

  • 2 marchewki
  • 2 pietruszki
  • 1 mała cukinia
  • 2 łodygi selera naciowego
  • 8 różyczek brokułów
  • garść suszonych pomidorów
  • koperek
  • Warzywko uniwersalne
  • kluseczki lane

Sposób przygotowania:

Lekka zupa warzywna
Wszystkie warzywa, oprócz brokułów i suszonych pomidorów, pokroić i wrzucić do gotującej wody. Dodać przyprawę Warzywko i gotować około 20 minut, aż warzywa będą miękkie. 5 minut przed końcem gotowania, dodać różyczki brokułów i suszone pomidory. Po nałożeniu do miseczek, posypać koperkiem. Kluseczki lane przygotujemy mieszając jedno całe jajko ze szczyptą soli i taką ilością mąki aby uzyskać konsystencją ciasta naleśnikowego. Kluseczki gotujemy na wodzie lub bezpośrednio na zupie.



Dodatek mięsny:

Doskonałym dodatkiem do tej lekkiej zupy będą malutkie pulpeciki z mielonej piersi kurczaka z dodatkiem natki pietruszki i pieprzu.

Tagi:

cukinia