joaska500

joaska500

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 283]

Lekki bigos

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

Sycący a zarazem lekki bigos :)

Lekki bigos

Składniki:

Lekki bigos

 

  • 1 pierś z kurczaka
  • 1 mała główka białej kapusty
  • 2 cebule
  • 2 marchewki
  • 1 łyżeczka majeranku
  • 1 łyżeczka tymianku
  • 5 łyżek koncentratu pomidorowego
  • sok z połowy cytryny
  • łyżeczka soli
  • pół pęczka natki z pietruszki

Sposób przygotowania:

Lekki bigos
Kapustę szatkujemy. Wrzycamy do 250 ml gotującej wody i chwilę dusimy. Dodajemy posiekane cebule, natkę z pietruszki i pokrojone w kostkę marchewki. Dokładamy pierś z kurczaka. Bigos gotujemy ok 1 godzinę. Mięso wyjmujemy i kroimy w kostkę po czym spowrotem dodajemy do bigosu. Dodajemy koncentrat pomidorowy i sok z cytryny. Całość dokładnie mieszamy i gotujemy jeszcze 10 minut. Smacznego :)