MP3-ka

MP3-ka

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 266]

Lekkie babeczki czekoladowo-jogurtowe

  • 8
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Puszyste babeczki ze skrobią kukurydzianą i otrębami - dukan

Lekkie babeczki czekoladowo-jogurtowe

Składniki:

Lekkie babeczki czekoladowo-jogurtowe

 

  • 3,5 łyżki otrębów owsianych
  • 1,5 łyżki skrobi kukurydzianej
  • 4 jajka
  • 1 łyżka kakao
  • 150g jogurtu naturalnego
  • słodzik/cukier/miód
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • aromat czekoladowy
  • dodatkowo: 3 łyżeczki żurawiny

Sposób przygotowania:

Lekkie babeczki czekoladowo-jogurtowe
Żółtka, skrobię, jogurt i otręby miksujemy. Słodzik rozkruszamy, razem z proszkiem, i aromatem dodajemy do masy, znów miksujemy. Białka z odrobiną soli ubijamy na sztywną pianę, następnie dodajemy do masy i delikatnie mieszamy. Masę wlewamy do foremek. Na górze ozdabiamy żurawiną. Babeczki pieczemy ok 25 minut w temperaturze 180 stopni.

Tagi:

jajko jajka