Sposób przygotowania:
Lekkie placuszki na sodzie
Żółtka, płatki otręby, kefir, sodę, budyń, cynamon mieszamy aż składniki ładnie się połączą. Osobno ubijamy białka na sztywną pianę. dodajemy na końcu do masy powoli mieszając do połączenia składników. Tak przygotowane ciasto wylewamy małymi porcjami na teflonową patelnię lub smażymy na wybranym tłuszczu (masło, olej kokosowy) jedną str smażymy pod przykryciem na średnim ogniu około 3 min - obracamy delikatnie na drugą i smażymy około 2 min do zarumienienia już bez przykrycia. nadzienie: 1 łyżka twarożku grani +2 łyżki jogurtu naturalnego wymieszać - można dodać cukru lub słodzika (ja pomijam), Przekładamy kolejno placuszek - nadzienie - trochę startej czekolady. Mi z tej porcji wyszły 3 placuszki czyli 1. porcja :) dekorujemy owocami i Jagodami Goji .
Sio-Smutki