Lekkie poduszeczki Francuskie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Margaryna do ciasta powinna być mocno schłodzona.

Lekkie poduszeczki Francuskie

Składniki:

Lekkie poduszeczki Francuskie

 

Sposób przygotowania:

Lekkie poduszeczki Francuskie
Margarynę siekamy z mąką. Dodajemy olej i dalej siekamy. Wlewamy śmietanę i zagniatamy ciasto. Chłodzimy ok 2 godziny.
Ciasto rozwałkowujemy na kwadrat. Wykładamy wiórki masła. Boki cista składamy do środka( na kształt koperty) i delikatnie wałkujemy w kierunku do siebie. Wkładamy do lodówki na ok 30 minut. Czynność powtarzamy 4 razy.
Ciasto kroimy w 3 cm kwadraty, kładziemy na papierze do pieczenia. Smarujemy rozkłóconym jajkiem i posypujemy cukrem. Pieczemy na złoty kolor ok 20 minut w 200 stopniach.

Tagi:

jajko jajka