Sposób przygotowania:
Lekkie poduszeczki Francuskie
Margarynę siekamy z mąką. Dodajemy olej i dalej siekamy. Wlewamy śmietanę i zagniatamy ciasto. Chłodzimy ok 2 godziny.
Ciasto rozwałkowujemy na kwadrat. Wykładamy wiórki masła. Boki cista składamy do środka( na kształt koperty) i delikatnie wałkujemy w kierunku do siebie. Wkładamy do lodówki na ok 30 minut. Czynność powtarzamy 4 razy.
Ciasto kroimy w 3 cm kwadraty, kładziemy na papierze do pieczenia. Smarujemy rozkłóconym jajkiem i posypujemy cukrem. Pieczemy na złoty kolor ok 20 minut w 200 stopniach.
Ciasto rozwałkowujemy na kwadrat. Wykładamy wiórki masła. Boki cista składamy do środka( na kształt koperty) i delikatnie wałkujemy w kierunku do siebie. Wkładamy do lodówki na ok 30 minut. Czynność powtarzamy 4 razy.
Ciasto kroimy w 3 cm kwadraty, kładziemy na papierze do pieczenia. Smarujemy rozkłóconym jajkiem i posypujemy cukrem. Pieczemy na złoty kolor ok 20 minut w 200 stopniach.