msewka

msewka

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 607]

Książka Kucharska: Zdrowe przekąski GOOD FOOD

Lekkie wielkanocne śniadanko.

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 10

Idealne śniadanie na drugi dzień świąt.Po biesiadowaniu w Wielkanoc musi być lekkie i smaczne.

Lekkie wielkanocne śniadanko. Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Lekkie wielkanocne śniadanko.

 

  • na 1 porcję:
  • 2 wafle ryżowe z solą morską Good Food
  • 1 duży plaster łososia wędzonego
  • 2 czubate łyżeczki serka wiejskiego Piątnica 3% tłuszczu
  • 2 listki sałaty
  • 1 rzodkiewka
  • 4 plasterki ogórka zielonego ze skórką
  • 6 oliwek zielonych
  • 2 plastry pomidora
  • garść posiekanego szczypiorku
  • pieprz kolorowy

 

 

Sposób przygotowania:

Lekkie wielkanocne śniadanko.
Na waflach ryżowych położyć po listku sałaty.Na nich rozsmarować po łyżeczce serka wiejskiego.Na serku rozmieścić plaster pomidora,ogórka,rzodkiewki i rulon z połowy plasterka łososia.Udekorować resztą ogórka,rzodkiewki i oliwkami.Obficie posypać posiekanym szczypiorkiem i oprószyć pieprzem kolorowym,świeżo zmielonym.Nie ma potrzeby solenia (słony jest łosoś i wafle ryżowe,które zawierają sól morską).
Lekkie wielkanocne śniadanko.
Etap 1
Lekkie wielkanocne śniadanko.
Etap 2
Lekkie wielkanocne śniadanko.
Etap 3