iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Lekko miętowa manna z migdałami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Deser z kaszy mannej lekko miętowy od likieru

Lekko miętowa manna z migdałami

Składniki:

Lekko miętowa manna z migdałami

 

 

Sposób przygotowania:

Lekko miętowa manna z migdałami
Mleko zagotowujemy z cukrem do smaku. Kiedy mleko zacznie się podnosić dosypujemy kaszkę manna mieszamy , zagotowujemy. Kaszka ma być dość sztywna. Śmietanę 30 procentowa ubijamy. Do zimnej kaszki dodajemy likier miętowy i ubitą śmietanę - mieszamy. Deser wykładamy na talerzyki i posypujemy kawałkami migdałów . Podajemy.