Sposób przygotowania:
Lekko spękane pierniczki
Do miski wbijamy jajko, dodajemy miód, margarynę, przyprawę do piernika, sodę i mąkę, zagniatamy ciasto. Nagrzewamy piekarnik. Z ciasta formujemy kuleczki wielkości orzecha włoskiego i obtaczamy w cukrze pudrze. wykładamy na blaszkę nie przygniatamy. Pieczemy ok 20 minut. Najlepiej smakują na drugi dzień. Smacznego.
![Lekko spękane pierniczki Lekko spękane pierniczki](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/lekko-spekane-pierniczki-314247.jpg)
![Lekko spękane pierniczki Lekko spękane pierniczki](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/lekko-spekane-pierniczki-314248.jpg)
![Lekko spękane pierniczki Lekko spękane pierniczki](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/lekko-spekane-pierniczki-314249.jpg)
![Lekko spękane pierniczki Lekko spękane pierniczki](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/lekko-spekane-pierniczki-314250.jpg)