Sposób przygotowania:
Lemoniada agrestowo-porzeczkowa
Owoce oczyszczamy ze szypułek i dokładnie myjemy. Osuszamy na sicie.
Agrest i porzeczkę przekładamy do wysokiego naczynia. Zasypujemy ok 2 łyż cukru (jak ktoś woli może dodać więcej cukru).
Owoce ugniatamy łyżką i odstawiamy na ok 15 minut. Następnie zalewamy przegotowaną, wystudzoną wodą i dodajemy miętę. Mieszamy. Schładzamy.
Napój przed podaniem przecedzamy przez gęste sito. Podajemy dobrze schłodzony. Smacznego!
Agrest i porzeczkę przekładamy do wysokiego naczynia. Zasypujemy ok 2 łyż cukru (jak ktoś woli może dodać więcej cukru).
Owoce ugniatamy łyżką i odstawiamy na ok 15 minut. Następnie zalewamy przegotowaną, wystudzoną wodą i dodajemy miętę. Mieszamy. Schładzamy.
Napój przed podaniem przecedzamy przez gęste sito. Podajemy dobrze schłodzony. Smacznego!