dayzi

dayzi

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1202]

Ciasto z owocami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 12
  • KALORIE: 250
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Na deser najlepsze jest ciasto z dużo ilością owoców. Ja użyłam porzeczek czarnych i czerwonych, borówek, agrestu, poziomek i wiśni.

Ciasto z owocami

Składniki:

Ciasto z owocami

 

Sposób przygotowania:

Ciasto z owocami

Krok 1:

Owoce w cieście
Wszystkie owoce dokładnie płuczemy i osuszamy.

Owoce dokładnie oczyszczamy ze szypułek. Płuczemy i osączamy z nadmiaru wody na sicie.

Krok 2:

Owoce w cieście
Margarynę ucieramy z cukrem i pozostałymi składnikami.

Margarynę ucieramy z cukrem pudrem i cukrem waniliowym. Następnie dodajemy jajka, śmietanę i otartą skórkę z pomarańczy. Na koniec wsypujemy mąkę i dokładnie mieszamy.

Krok 3:

Owoce w cieście
Ciasto wlewamy do formy i pieczemy ok 40 minut.

Do ciasta dodajemy owoce i delikatnie mieszamy. Wlewamy do formy wysmarowanej tłuszczem. Pieczemy ok 40 minut w 180 stopniach.
Smacznego!