Sposób przygotowania:
Tarta z kokosowym jogurtem i agrestem w wersji fitCiasto:
Do miski przesypać obie mąki, dodać stevię i wymieszać. Wbić jajko i rozmieszać łyżką.
ETAP 2:
Następnie stopniowo wlewać jogurt i ekstrakt waniliowy i wyrabiać ciasto. Powinno być gładkie i elastyczne i odchodzić od ręki. Owinąć folia i włożyć do lodówki na 30-45 minut.
ETAP 3:
Po tym czasie rozwałkować i przełożyć do formy. Ciasto wielokrotnie nakłuć widelcem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 st i podpiec do lekkiego zrumienienia.
Przełożenie:
Do miski przełożyć jogurt. Dodać jajko i wymieszać trzepaczką.
ETAP 5:
Wsypać stevię i ksylitol i dobrze wymieszać. Do miski dodać wiórki koksowe oraz mąkę i dokładnie wymieszać aby nie było grudek.
ETAP 6:
Agrest opłukać, osuszyć i oczyścić z ogonków. Na podpieczony spód wysypać owoce i delikatnie zalać jogurtem. Piec w 180 st około 30-35 minut. Wyjąć z piekarnika, ostudzić i wstawić do lodówki na całą noc.
Smacznego!