Sposób przygotowania:
Leniwa zapiekankaI
1. Mięso myję, osuszam, kroję w kostkę, doprawiam przyprawą Gyros oraz solą. Mięso smażę na rozgrzanym oleju.
II
2. Cebulę, czosnek obieram, drobno kroję, smażę na rozgrzanym oleju na drugiej patelni. Paprykę oczyszczam z nasion, kroję w drobne paseczki. Ogórki kroję w pół plasterki. Kukurydzę odlewam z zalewy, wszystkie warzywa przekładam do cebuli i smażę. Następnie podlewam wodą, wlewam ketchup, doprawiam solą oraz chili, gotuję do chili zagotowania.
III
3. Warzywa łączę z mięsem.
IV
4. Makaron gotuję według przepisu na opakowaniu. Po ugotowaniu układam na dnie naczynia żaroodpornego.
6. Na makaronie układam mięso z warzywami i posypuję startym żółtym serem, Zapiekam w rozgrzanym piekarniku 5 minut w 180°C.
V
5. Zapiekanka gotowa.
6. Smacznego.