Sposób przygotowania:
Zapiekanka ryżowa
Ryż przekładamy do miski. Dymkę kroimy drobno i dodajemy do ryżu. Kabanosy kroimy w plasterki a paprykę w kosteczkę, dokładamy do ryżu.
astępnie wrzucamy 50 g mozzarelli i mieszamy. Na koniec dodajemy przyprawy, mieszamy.
Formę do zapiekania smarujemy masłem i wykładamy składniki zapiekanki, lekko dociskamy do dna.
Jajka roztrzepujemy razem ze śmietanką i polewamy zapiekankę. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy przez 30 minut w temperaturze 180 stopni.
Na 5 minut przed końcem pieczenia posypujemy łyżką sera.
Zapiekanka jest gotowa gdy ser na górze się rozpuści.
astępnie wrzucamy 50 g mozzarelli i mieszamy. Na koniec dodajemy przyprawy, mieszamy.
Formę do zapiekania smarujemy masłem i wykładamy składniki zapiekanki, lekko dociskamy do dna.
Jajka roztrzepujemy razem ze śmietanką i polewamy zapiekankę. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy przez 30 minut w temperaturze 180 stopni.
Na 5 minut przed końcem pieczenia posypujemy łyżką sera.
Zapiekanka jest gotowa gdy ser na górze się rozpuści.