Sposób przygotowania:
Leniwe nie na słodko
Utrzeć ser z mąką , szczyptą soli i jajkiem. Zagnieść ciasto jak na kopytka, Uformować wałek .
Kroić nieduże romby. Układać na wysypanej mąką tacce. Przykryć ściereczką by nie obeschły.
W garnku zagotować wodą i osolić ją . W czasie kiedy woda się gotuje pokroić wędzonkę drobno i podsmażyć na rumiano na gorącej patelni.
Na wrzątek wrzucać kluski i 3 minuty od wypłynięcia .Odcedzić .
Podawać okraszone skwarkami z np. mieszanką różnych sałat polanych prostym dresingiem.
Kroić nieduże romby. Układać na wysypanej mąką tacce. Przykryć ściereczką by nie obeschły.
W garnku zagotować wodą i osolić ją . W czasie kiedy woda się gotuje pokroić wędzonkę drobno i podsmażyć na rumiano na gorącej patelni.
Na wrzątek wrzucać kluski i 3 minuty od wypłynięcia .Odcedzić .
Podawać okraszone skwarkami z np. mieszanką różnych sałat polanych prostym dresingiem.