Sposób przygotowania:
Leniwe serduszka
Sos: Jagody rozmrażam i przekładam do rondla, wsypuję cukier i gotuję kilka minut aż cukier się rozpuści. Następnie miksuję jagody blenderem i mieszam je z jogurtem.
Twarogowy ser przeciskam przez praskę. Dodaję do zmielonego sera jajka, szczyptę soli i dokładnie całość mieszam. Następnie wsypuję stopniowo mąkę. Wyrabiam na miękkie ale zwarte ciasto. Wałkuję je niezbyt cienko na grubość około 5 mm i wycinam foremkami do ciastek serduszka. Kluseczki gotuję partiami w osolonym wrzątku około 2-3 minut od wypłynięcia. Wyjmuję ugotowane serduszka łyżką cedzakową. Podaję z sosem jagodowym wymieszanym z jogurtem. Posypuję całość cukrem i podaję.
Twarogowy ser przeciskam przez praskę. Dodaję do zmielonego sera jajka, szczyptę soli i dokładnie całość mieszam. Następnie wsypuję stopniowo mąkę. Wyrabiam na miękkie ale zwarte ciasto. Wałkuję je niezbyt cienko na grubość około 5 mm i wycinam foremkami do ciastek serduszka. Kluseczki gotuję partiami w osolonym wrzątku około 2-3 minut od wypłynięcia. Wyjmuję ugotowane serduszka łyżką cedzakową. Podaję z sosem jagodowym wymieszanym z jogurtem. Posypuję całość cukrem i podaję.
yellowCoach