Sposób przygotowania:
Letni deser w jesienne popołudnie
Owoce obrać ze skór i pokroić na małe kawałki- każdą cząstkę mandarynki przekroić na pół, filety z pomarańczy na 3 części, a banana w półplasterki. Jabłko pokroić w kostkę Galaretkę sporządzić według przepisu na opakowaniu. Do litrowego pudełka po lodach wsypać wymieszane owoce, zalać ciepłą galaretką i pozostawić do ostygnięcia. Przykryć wstawić do lodówki na kilka godzin lub na całą noc. Do wysokiego naczynia wlać mleko i wsypać śnieżkę i śmietan-fix i wymieszać na bitą śmietanę. Wstawić na godzinę do lodówki. Na dno pucharka nałożyć bitą śmietanę.Z pojemnika galaretkę nabierać łyżką tak jak lody (małymi porcjami) i przekładać do pucharka. Na wierzch nałożyć sporo bitej śmietany. Posypać kakao instant. SMACZNEGO!