DS Smakosz

DS Smakosz

Szef Kuchni
[Przepisów: 37]

Letni obiad odsłona IV

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Coś na lato- mimo, że upały nas nie rozpieszczają.

Letni obiad odsłona IV Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Letni obiad odsłona IV

 

  • młode ziemniaki 1 kg
  • koperek siekany 2 łyżki
  • wątróbka drobiowa 1 kg
  • cebula biała 500 g
  • pomidorki koktajlowe 500 g
  • sos winegret 100 ml
  • maślanka 1 litr
  • sól i pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Letni obiad odsłona IV
Ziemniaki ugotować w osolonej wodzie, odcedzić, posypać koperkiem. Cebulkę posiekać, doprawić, udusić, dodać wątróbkę, dusić do miękkości- nie doprawiać na patelni! Pomidorki umyć, kroić na połówki, układać na talerzach, polewać winegret, obok dać ziemniaki, wątróbkę. Wlać maślankę do szklanek i zajadać się. Wątróbkę każdy doprawia sobie sam. Szczególnie ciekawe jest połączenie sosu winegret ze smakiem wątróbki. Smacznego!
Letni obiad odsłona IV
Dekaorację talerzy zacząć od układania pomidorków.
Letni obiad odsłona IV
Wątróbka z cebulką- cudowny duet- zaraz trafia na talerze.

Tagi:

sosy