Sposób przygotowania:
Letnia sałatka makaronowa
Makaron gotujemy wg instrukcji na opakowaniu a następnie odstawiamy do ostygnięcia. Warzywa myjemy i osuszamy. Sałatę rwiemy na mniejsze kawałki, ogórki obieramy i kroimy w plasterki.
Od rzodkiewek odcinamy ogonek i kroimy w plasterki a pomidorki przekrajamy na pół. Mozzarellę odcedzamy. Oddzielamy mięso od kości ćwiartki z kurczaka i kroimy je w mniejsze części.
Na talerzu układamy sałatę, na niej makaron, ogórki, rzodkiewki, pomidorki, mozzarellę i mięso z kurczaka.
Posypujemy solą i pieprzem oraz polewamy olejem.
Od rzodkiewek odcinamy ogonek i kroimy w plasterki a pomidorki przekrajamy na pół. Mozzarellę odcedzamy. Oddzielamy mięso od kości ćwiartki z kurczaka i kroimy je w mniejsze części.
Na talerzu układamy sałatę, na niej makaron, ogórki, rzodkiewki, pomidorki, mozzarellę i mięso z kurczaka.
Posypujemy solą i pieprzem oraz polewamy olejem.