edytaha

edytaha

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 991]

Brukselka z rodzynkami i serem feta

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 1
  • KALORIE: 420
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Sałatka z brukselki to jedno z dań kolacyjnych, jakie poleciła mi moja dietetyczka. Troszkę obawiałam się takiego miksu, ale sałatka okazała się zaskakująco smaczna.

Brukselka z rodzynkami i serem feta

Składniki:

Brukselka z rodzynkami i serem feta

 

Sposób przygotowania:

Brukselka z rodzynkami i serem feta
Brukselkę oczyścić z brzydkich wierzchnich listków, większe kapustki naciąć na pół lub na krzyż od strony głąba aby wszystkie równomiernie się ugotowały. Ugotować je al dente w lekko osolonej wodzie.

Rodzynki namoczyć, a kiedy zmiękną - osączyć.

Pestki słonecznika uprażyć rumiano na suchej patelni.

Ser pokruszyć.

Składniki sałatki delikatnie wymieszać, skropić oliwą z oliwek.