Sposób przygotowania:
Sałatka z ogórkiem do słoika
Ogórki myjemy i kroimy w plastry (można obrać ze skórki), przekładamy do miski i zasypujemy połową soli. Cebulę obieramy i kroimy w piórka albo krążki i zasypać resztą soli (można troszkę więcej). Marchew obieramy, myjemy i ścieramy na dużych oczkach tarki.
Z podanych w przepisie składników gotujemy zalewę i dodajemy do niej odciśnięte ogórki i cebule oraz marchew. Dodajemy koncentrat i mieszamy. W zalewie gotujemy ok 10min.
Wyjmujemy liście laurowe i nakładamy sałatkę do przygotowanych słoików.
Słoiki zakręcamy i pasteryzujemy ok 15min.
Z podanych w przepisie składników gotujemy zalewę i dodajemy do niej odciśnięte ogórki i cebule oraz marchew. Dodajemy koncentrat i mieszamy. W zalewie gotujemy ok 10min.
Wyjmujemy liście laurowe i nakładamy sałatkę do przygotowanych słoików.
Słoiki zakręcamy i pasteryzujemy ok 15min.