Sposób przygotowania:
Letnia sałatka z bobem
W garnku zagotowujemy wodę posoloną 1 łyżeczka soli a także z dodatkiem 1/2 łyżeczki cukru. Bób gotujmey tak aby nie był rozgotowany. Do gotowania bobu warto dodać 2 baldachimy kopru.Po ugotowaniu należy odcedzić, wystudzić i obrać. Obrane ziemniaki, kroimy w większa kostkę, jeśli ziemnaczki są małe to wystarczy na pół lub na ćwiartki pokroić. Podgrzewamy olej na patelni, wkłądamy ziemniaki i smażymy tak jak frytki, najlepiej aby miały chrupiąca skórke. Po upieczeniu wykładamy na recznik papierowy aby odsączyć z tłuszczu. Cebulke należy obrać i pokroic w drobną kosteczkę. Pomidora kroimy w grubszą kostke. wszystkie składniki łącymy ze sobą w misce, dodajemy czosnek przecisniety przez praske. Doprawiamy do smaku pieprzem i solą.