Sposób przygotowania:
Letnia sałatka z bobem i sosem koperkowy
Do słoiczka wlewam oliwę extra virgin koperek, dodaję wodę, bazylię, oregano, ocet winny, sól, pieprz, czosnek sprasowany. Słoik zakręcam i mocno potrząsam, aż sos zrobi się gęsty. Sałatę myję, osuszam, strzepie na talerzu. Bób gotuje w osolonej wodzie około 4 minuty. Przelewam zimną wodą i obieram. Układam an talerzu, dodaję gwiazdki z papryki. Gwiazdki wycięłam specjalnym nożem. Dodaję pokrojone suszone pomidory, ser mozzarella, pomidorki koktajlowe, oraz plastry cukinii młodej.Cebule obieram i nożem ostrym wycinam kwiat. Robię nacięcia od środka w koło i rozrywam polówki. Sałatkę dekoruję kwiatem cebulowym polewam sosem koperkowym.