Sposób przygotowania:
Sałatka ryżowa z wędzonym leszczem i mozzarellą
Ryż gotujemy w osolonej wodzie na sypko, a następnie odstawiamy do przestygnięcia.
Leszcza oddzielamy starannie od ości i wrzucamy do miski.
Dodajemy obranego i pokrojonego w sporą kostkę ogórka.
Mozzarellę kroimy w kostkę, kukurydzę odsączamy z zalewy, sałatę rwiemy na kawałki. Mieszamy wszystkie składniki.
Przygotowujemy sos: mieszamy oliwę z sosem sałatkowym i dodajemy do sałatki. Mieszamy.
Doprawiamy do smaku pieprzem.
Leszcza oddzielamy starannie od ości i wrzucamy do miski.
Dodajemy obranego i pokrojonego w sporą kostkę ogórka.
Mozzarellę kroimy w kostkę, kukurydzę odsączamy z zalewy, sałatę rwiemy na kawałki. Mieszamy wszystkie składniki.
Przygotowujemy sos: mieszamy oliwę z sosem sałatkowym i dodajemy do sałatki. Mieszamy.
Doprawiamy do smaku pieprzem.