Mysiunia

Mysiunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1806]

Letnia surówka na zielono

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Surówka jest lekka, zdrowa i przede wszystkim bardzo smaczna.

Letnia surówka na zielono Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Letnia surówka na zielono

 

  • 0,5 kapusty włoskiej
  • 0,5 cebuli
  • 3 ogórki gruntowe
  • pęczek koperku
  • 4 łyżki oleju rzepakowego z pierwszego tłoczenia
  • sól i pieprz do smaku

 

Sposób przygotowania:

Letnia surówka na zielono
Kapustę bardzo cienko szatkujemy, następnie przekładamy do miseczki i zasalamy łyżeczką soli – odstawiamy na godzinę i po tym czasie ją odciskamy. Ogórki obieramy ze skórki i kroimy w grubszą kostkę, koperek cienko siekamy, a cebulę kroimy w drobną kostkę. Do odciśniętej kapusty dodajemy pozostałe składniki, dolewamy oleju oraz doprawiamy surówkę do smaku solą i pieprzem. Całość dokładnie mieszamy i podajemy do obiadu. Surówka jest lekka, zdrowa i przede wszystkim bardzo smaczna.
Letnia surówka na zielono
Przygotowujemy wszystkie potrzebne składniki...
Letnia surówka na zielono
Kapustę bardzo cienko szatkujemy,. wkladamy do miski
Letnia surówka na zielono
Ogórki obieramy ze skórki i kroimy w grubszą kostkę
Letnia surówka na zielono
Do odciśniętej kapusty dodajemy pozostałe składniki.