Sposób przygotowania:
Letnia zielona lekka zupa
Wodę wlewamy do garnka, wkładamy kurczaka, marchewkę i pokrojony w krążki por. Gotujemy bulion. Wyjmujemy kurczaka i marchewkę i wrzucamy drobno pokrojone kapusty. Gotujemy do miękkości. Następnie dodajemy pół puszki groszku (wraz z zalewą), kostkę rosołową oraz pieprz do smaku. Tak przygotowaną zupę rozlewamy do talerzy, na środku kładziemy łyżkę śmietany.
Smacznego!
Smacznego!
misia53
i dlatego 5.
Pyza
tylko zastanawiam się po co ta kostka rosołowa kiedy jest tyle warzyw i mięso?
sorki, ja unikam kostek...
IwonaF
a ja je lubię - dodają takiego fajnego posmaku :)
ja z kolei unikam magi - każdy lubi coś innego :)
Pyza
dokładnie tak, Iwono, każdy kucharzy po swojemu i to jest właśnie fajne!
Sarenka
Sarenka
IwonaF
a cóż takiego złego jest w maggi?