Danusia19671

Danusia19671

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1423]

Letnia zupa jagodowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Taką zupę można podawać z makaronem, czy grzankami. Zupę podajemy na zimno, ale można podawać również na gorąco

Letnia zupa jagodowa

Składniki:

Letnia zupa jagodowa

 

  • jagody - 500 g
  • woda - 600 ml
  • cukier- 4 łyżki
  • śmietana - 4 łyżki
  • cukier waniliowy - 1 opak

 

Sposób przygotowania:

Letnia zupa jagodowa
Jagody przebrać, opłukać, rozgnieść widelcem, przełożyć do garnka. Przebrane owoce zalać wodą, dodać cukier i cukier waniliowy, gotować kilka minut. Następnie dodać do zupy śmietanę, zagotować na wolnym ogniu. Za pomocą blendera zmiksować zupę. Zupę podawać z makaronem. Można podawać zupę na zimno jak i na gorąco