Sposób przygotowania:
Likier Angielski
Owoce sparzyć,osuszyć,nakłuć,
włożyć do dużego słoja z wanilią,
cynamonem i goździkówka.
Zakląć spirytusem,przykryć i odstawić.
Po 4-6 tygodniach owoce wyjąć.
Z pomarańczy wycisnąć sok i dodać
do nalewu.
Wymieszać z cukrem rozpuszczonym w
2 szkl. przegotowanej wody.
Dopełnić wodą do objętości 2 litrów,
przefiltrować przez bibułę,rozlać
do butelek,zakorkować.
Odstawić na 4-6 miesięcy.
włożyć do dużego słoja z wanilią,
cynamonem i goździkówka.
Zakląć spirytusem,przykryć i odstawić.
Po 4-6 tygodniach owoce wyjąć.
Z pomarańczy wycisnąć sok i dodać
do nalewu.
Wymieszać z cukrem rozpuszczonym w
2 szkl. przegotowanej wody.
Dopełnić wodą do objętości 2 litrów,
przefiltrować przez bibułę,rozlać
do butelek,zakorkować.
Odstawić na 4-6 miesięcy.