M_Sart

M_Sart

Starszy Kucharz
[Przepisów: 24]

Likier Hubertus

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Wykwintna nalewka na Hubertusa

Likier Hubertus

Składniki:

Likier Hubertus

 

  • świeża skórka z małej pomarańczy bez białego podskórza 10 g,
  • melisa 6 g
  • kwiat lipy 4 g
  • kolendra 3 g
  • rozmaryn 2 g
  • kwiat pomarańczy 2 g
  • kwiat lawendy 2g
  • kwiat czarnego bzu 1 g
  • kwiat akacji 1 g
  • hyzop 1 g
  • arcydzięgiel 4 g
  • anyż 1 g
  • piołun 1 g
  • gałka muszkatołowa 1 g
  • mięta pieprzowa 2 g
  • spirytus 50% 500 ml
  • syrop cukrowy z 350 g cukru 350 ml
  • karmel 12 ml
  • spirytus 95 % 400 ml
  • woda 200 ml

Sposób przygotowania:

Likier Hubertus
Surowce zalać spirytusem i macerować przez 14 dni, następnie nalew zlać jako gotową zaprawę. Połączyć składniki i pozostawić na 6 m-cy, następnie po przefiltrowaniu zlać do butelek.

Tagi:

beza bezy