Sposób przygotowania:
Likier mandarynkowy na rumie
Wyciskamy sok z mandarynek nie uszkadzając skórki. Mieszamy go z mlekiem zagęszczonym, dodajemy szczyptę kardamonu. Ciągle mieszając dolewamy rum. Przelewamy likier do słoiczka , zakręcamy i odstawiamy. Wstrząsamy co jakiś czas. Dekorujemy butelkę za pomocą skórki z mandarynki. Wycinamy z niej kółka, a następnie wycinając ząbki modelujemy gwiazdeczki. Wkładamy je do grubej książki i stawiamy na kaloryferze, po kilku dniach będą wysuszone. Z jednej z połówek skórki wycinamy wąski pasek i układamy go fantazyjnie na butelce. Drugą połówkę układamy na zakrętce. Pakujemy buteleczkę ściśle w ściereczkę i układamy na kaloryferze. Po kilku dniach gdy skórka się wysuszy doklejamy gwiazdeczki. Napełniamy butelkę likierem i prezent gotowy!