krysia50

krysia50

Kucharz
[Przepisów: 15]

Lin z groszkiem zielonym.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Bardzo smaczna i zdrowa ryba.

Lin z groszkiem zielonym.

Składniki:

Lin z groszkiem zielonym.

 

  • 80 dag filetow z lina
  • puszka groszku konserwowego
  • 2 lyzki masla
  • pęczek posiekanej drobno natki pietruszki
  • sol
  • pieprz
  • przyprawa do ryb

 

Sposób przygotowania:

Lin z groszkiem zielonym.
Filety kroimy na porcje , oproszamy przyprawa do ryb . Groszek odcedzamy , dusimy go na masle .Doprawiamy sola i pieprzem.Naczynie zaroodporne smarujemy maslem , wkladamy groszek. Na groszku ukladamy kawalki lina , solimy i pieprzymy wedlug uznania . Pieczemy w piekarniku nagrzanym 160-170 stopni 20-25 minut . Posypujemy natka pietruszki.