szalonamonia

szalonamonia

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 843]

liście winogron w białym winie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

liście winogron w marynacie z białego wina

liście winogron w białym winie

Składniki:

liście winogron w białym winie

 

  • liście winogron
  • szklanka białego, wytrawnego wina
  • woda
  • sól

 

Sposób przygotowania:

liście winogron w białym winie
Liście winogron sparzyć, usunąć z nich łodyżki,każdy zwinąć w rulonik i związać bawełnianą nitką.Tak przygotowane liście układać w wyparzonych słoikach.Kolejne warstwy przesypywać solą.Wino wymieszac z woda w proporcjach 1 do 2, utworzoną zalewą zalać liście i pasteryzować ok. 20 minut.Następnie przełożyc do chłodu. Jest to ciekawa przekąska,bardzo oryginalna , rodem z Grecji.

Tagi:

winogrona