Sposób przygotowania:
Lizaki serca z wafelkiem
Biszkopt i wafelka zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Następnie dodać powidła śliwkowe i masło, dobrze wyrobić, zagnieść masę. Masę rozwałkować, foremką wykrawać serca.
Białą czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej, dodać śmietanę, dobrze wymieszać. Patyczki do lizaków, zanurzać w czekoladzie i delikatnie wkręcić w serca, odstawić do lodówki najlepiej na kilka godzin.
Do rozpuszczonej białej czekolady dodać barwnik, wymieszać.
Smarować serca z jednej strony czekoladą , posypać posypką czerwoną. Odstawić w chłodne miejsce .
Białą czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej, dodać śmietanę, dobrze wymieszać. Patyczki do lizaków, zanurzać w czekoladzie i delikatnie wkręcić w serca, odstawić do lodówki najlepiej na kilka godzin.
Do rozpuszczonej białej czekolady dodać barwnik, wymieszać.
Smarować serca z jednej strony czekoladą , posypać posypką czerwoną. Odstawić w chłodne miejsce .