marietta

marietta

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 2157]

Łódeczki z czuszek grillowane z serem.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Czuszki opłukać,przekroić na wzdłuż, oczyścić z nasion i ogonków. Nadziewać kawałkami sera z panierką. Rozpalić grill i opiekać warzywa 15 m

Łódeczki z czuszek grillowane z serem.

Składniki:

Łódeczki z czuszek grillowane z serem.

 

  • 1/2 kg. średnich czuszek kolorowych-żółte,zielone,
  • 35 dag.sera żółtego szwajcarskiego,
  • 2 jajka,
  • 6 ząbków zmiażdżonego czosnku,
  • bułka tarta,
  • sól,
  • węgiel drzewny na grill,
  • tacki aluminiowe na grilla.

Sposób przygotowania:

Łódeczki z czuszek grillowane z serem.
Świeże i kolorowe czuszki opłukać pod kranem z bieżącą wodą, osączyć i przekroić każdą na wpół wzdłuż. Usunąć nasiona i ogonki. Ser pokroić w kostki i opanierować w jajku, zmiażdżonym czosnku, szczypcie soli i bułce tartej. Powkładać łyżką opanierowane kostki sera do łódeczek z czuszki i ułożyć papryczki na tackach aluminiowych. Rozpalić na pół godziny przed opiekaniem grilla i kłaść nań tacki z zawartością. Grillować z 10-15 min. Po zdjęciu tacek z grilla, przekładać szczypcami papryczki nadziewane na porcelanowe półmiski. podawać z innymi grillowymi przysmakami jak udka lub kiełbaski.