Sposób przygotowania:
Łódki z cukinii nadziewane farszem
Na początku na oleju lekko podsmażamy mięsko mielone, a następnie dodajemy pokrojoną w drobną kostkę cebulę.
Smażymy do momentu zarumienienia się cebuli. Do cebuli i mięsa dodajemy pokrojone w plasterki pieczarki.
Następnie dusimy składniki pod przykryciem przez około 7 minut. Po tym czasie dodajemy ryż i doładnie mieszamy doprawiając do smaku solą i pieprzem.
Każdą cukinię kroimy wzdłuż na pół i łyżką oczyszczamy ją z miąższu ze środka.
Cukinie napełniamy farszem, a następnie układamy na rozpalonym grilu i pieczemy przez około 35 minut.
Smacznego.
Smażymy do momentu zarumienienia się cebuli. Do cebuli i mięsa dodajemy pokrojone w plasterki pieczarki.
Następnie dusimy składniki pod przykryciem przez około 7 minut. Po tym czasie dodajemy ryż i doładnie mieszamy doprawiając do smaku solą i pieprzem.
Każdą cukinię kroimy wzdłuż na pół i łyżką oczyszczamy ją z miąższu ze środka.
Cukinie napełniamy farszem, a następnie układamy na rozpalonym grilu i pieczemy przez około 35 minut.
Smacznego.