Katarzyna J.

Katarzyna J.

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1284]

Lodowy deser arbuzowo-winogronowy

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Szybki i bardzo smaczny lodowy deser arbuzowo-winogronowy

Lodowy deser arbuzowo-winogronowy Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Lodowy deser arbuzowo-winogronowy

 

  • 1 kiść winogorona ciemnego
  • ćwiartka arbuza
  • 1/2 litra lodów o dowolnym smaku
  • 1 szklanka śmietany kremówki
  • 1 fix do ubijania śmietany
  • 1,5 łyżki cukru pudru

Sposób przygotowania:

Lodowy deser arbuzowo-winogronowy
Winogrona dokłanie płuczemy i osuszamy, obieramy z kiści. Arbuza pozbawiamy skóry i kroimy na drobne kawałki. Schłodzoną śmietanę kremówkę ubijamy na sztywno z fixem oraz cukrem pudrem. Na dno szklanek układamy niewielką porcję owoców. Następnie nakładamy po dwie gałki lodów. Znów kładziemy porcję owoców. Na owoce nakładamy bitą śmietanę. Wierzch dekorujemy pozostałymi owocami.
Lodowy deser arbuzowo-winogronowy
Winogrona dokłanie płuczemy i osuszamy, obieramy z kiści. Arbuza pozbawiamy skóry i kroimy na drobne kawałki.
Lodowy deser arbuzowo-winogronowy
Schłodzoną śmietanę kremówkę ubijamy na sztywno z fixem oraz cukrem pudrem.
Lodowy deser arbuzowo-winogronowy
Na dno szklanek układamy niewielką porcję owoców. Następnie nakładamy po dwie gałki lodów.
Lodowy deser arbuzowo-winogronowy
Znów kładziemy porcję owoców. Na owoce nakładamy bitą śmietanę. Wierzch dekorujemy pozostałymi owocami.

Tagi:

lody