Sposób przygotowania:
Lodowy deser truskawkowy z kaszą kuskus
Podgrzać i doprowadzić do wrzenia 200 ml skondensowanego waniliowego napoju sojowego. Kaszę kuskus wsypać do miski, wsypać 2 łyżki cukru pudru i zalać wrzącym napojem i przykryć pokrywką. Blenderem zmiksować truskawki. Żółtka ubić z 3 łyżkami cukru. Dodać kaszę cały czas miksując. Odstawić do całkowitego wystudzenia. Kremówkę ubić na sztywno i dodać do zimnej masy. Dodać 3/4 zmiksowanych truskawek i jeszcze raz wymieszać, ale niezbyt dokładnie. Wstawić do zamrażarki. Co 2 godziny wyjmować i miksować mikserem, by rozbić grudki. Gdy lody są gotowe, wyłożyć po 3 gałki, udekorować jogurtem greckim, pozostałymi truskawkami i płatkami czekolady.