Sposób przygotowania:
Lodowy torcik jagodowo-bananowy
Biszkopty wkładamy do woreczka. Luźno zawiązujemy i rozdrabniamy wałkiem na drobne kawałeczki. W niewielkim rondelku rozpuszczamy masło. Wsypujemy do niego rozkruszone biszkopty oraz wiórki kokosowe.Dokładnie mieszamy aż składniki się połączą. Dno tortownicy wykładamy papierem do pieczenia. Uzyskaną masę rozprowadzamy i dociskamy równomiernie. Wstawiamy do lodówki. Do dużej miski wbijamy białka, wsypujemy cukier i cukier puder. Miksujemy na puszystą pianę. dy piana zrobi się gęsta, wsypujemy jagody (u mnie jagody ze słoiczka) oraz banany pokrojone w plasterki. Miksujemy aż masa zrobi się gęsta. Na koniec dodajemy łyżkę soku z cytryny i ekstrat waniliowy. Również miksujemy miksujemy. Na wyjęty spód z lodówki wlewamy na niego masę. Na górę układamy kilka biszkopcików. Następnie przykrywamy papierem do pieczenia i wstawiamy do zamrażalki na całą noc.
gusia1000
sylwiusia055