Sposób przygotowania:
Lodowy tort jagodowy
Jajka sparzyć, oddzielić białka i ubić z nich pianę. Ciągle ubijając dodawać po łyżce cukier puder. Śmietanę ubić na sztywno, pod koniec wlać sok jagodowy (przed wlaniem soku można odłożyć trochę białej śmietany do dekoracji) Czekoladę zmrozić i zetrzeć na grubej tarce. Obie masy delikatnie połączyć, dodać tartą czekoladę. i wymieszać, Do tortownicy wyłożyć biszkopty okrągłe na dno, a podłużne wyłożyć na bokach tortownicy. Przygotowaną masę wlać do tortownicy na biszkopty. Udekorować pozostałymi biszkoptami. Tort udekorować, np. jagodami i włożyć do zamrażalnika na co najmniej 4 godziny. Przed podaniem najlepiej wyciągnąć z zamrażalki na 10 minut. Smacznego!
marietta
IrenaM
witam, ja dodawałam ze słoika, zapasy z lata :) do ozdoby brałam mrożone, bo i tak szło dalej do mrożenia :)