Sposób przygotowania:
Lody arbuzowe
Misę maszyny do lodów mroziłam sobie kilka dni, bo o niej zapomniałam, ale wystarczy tylko doba. Wszystkie składniki (oprócz cukru) bardzo dobrze schłodziłam w lodówce. Arbuza obrałam ze skóry, dokładnie wydłubałam pestki, pokroiłam w mniejsze kawałki, odważyłam 25 dag i zmiksowałam z cukrem na jednolitą masę. Masę połączyłam z jogurtem bałkańskim. Kremówkę ubiłam na sztywno, wlałam do niej masę arbuzowo-jogurtową i dokładnie wymieszałam. Całość przelałam do włączonej maszynki, kręciłam troszkę ponad 30 minut. Lody przełożyłam do plastikowego pojemniczka i włożyłam na jeszcze troszkę do zamrażarki, żeby jeszcze bardziej zgęstniały. Podałam w waflowych miseczkach z kupnym (niestety) sosem truskawkowym i kolorową posypką cukrową. *** przepis na lody znalazłam tutaj http://voyagedegustacje.blogspot.com/2013/08/lody-arbuzowe.html
reanja
Cukiereczek13
zbysiowa
Polpal
zbysiowa
:))
2milutka
edytaha
Jeszcze mam porcyjkę, więc kto chętny, zapraszam :)