Beatris

Beatris

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2198]

Lody bananowo-truskawkowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Lody owocowe, do których przygotowania nie potrzeba maszynki do robienia lodów.

Lody bananowo-truskawkowe Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Lody bananowo-truskawkowe

 

Sposób przygotowania:

Lody bananowo-truskawkowe
Banany obrać ze skórki, pokroić na mniejsze kawałki, przełożyć do plastikowego pojemnika, włożyć na kilka godzin do zamrażalnika. Zamrożone banany przełożyć do miski blendera. Dodać do nich zamrożone truskawki. Dodać też do nich cukier puder, śmietanę i jogurt naturalny. Wszystko bardzo dokładnie zmiksować. Gotowe lody można podawać od razu lub dodatkowo zmrozić w zamrażalniku.
Lody bananowo-truskawkowe
Obrane i pokrojone banany w plastikowym pojemniku.
Lody bananowo-truskawkowe
Zamrożone banany przełożone do miski blendera.
Lody bananowo-truskawkowe
Zamrożone truskawki dodane do bananów.
Lody bananowo-truskawkowe
Cukier puder śmietana i jogurt dodane do zamrożonych owoców.

Tagi:

lody