cherry

cherry

Złoty Ekspert
[Przepisów: 508]

Lody batonowe

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Coś na upalne wieczory, nie tylko dla dzieci

Lody batonowe

Składniki:

Lody batonowe

 

  • litrowe opakowanie lodów śmietankowych (lub waniliowych)
  • batony (w zależności od upodobań)
  • może byc kitkat, lion, snickers
  • kilka łyżek mleka
  • serek homogenizowany ok.300 g (smak dowolny)
  • rodzynki

 

 

Sposób przygotowania:

Lody batonowe
Lody przełożyć z opakowania do miski, najlepiej wczesniej wyjąć je z zamrażarki, żeby trochę zmiękły. Dodać serek homogenizowany i mleko, zmiksować. Batony pokruszyć (dobrze nadaje się do tego wałek :))
wrzucić rodzynki. Włożyć jeszcze na trochę do zamrażarki i... smacznego :)

następnym razem jak zrobię to wrzucę zdjęcie - nie zdążylam o tym pomyśleć zanim zostały spałaszowane ;)

Tagi:

lody lody