Sposób przygotowania:
Lody cytrynowe robione recznię
Żółtka ubiłam z cukrem
Śmietankę podgrzałam z cukrem waniliowym. Dodałam sok z cytryny i skórkę. Zdjęłam z ognia, wymieszała z żółtkami i znowu stawiłam na ogień.Podgrzewałam aż zgęstniało zdjęłam z ognia potem zostawiam do wystudzenia.
Przelałam do pojemnika litrowego i wstawiłam do zamrażarki. Po godzinie wyciągnęłam z zamrażalnika wymieszałam blenderem . Schowałam ponownie do zamrażalnika i znowu wyjęłam po godzinie to samo. Tę czynność powtarzałam 3 razy. Dzięki temu lody będą bardziej puszyste :)
Śmietankę podgrzałam z cukrem waniliowym. Dodałam sok z cytryny i skórkę. Zdjęłam z ognia, wymieszała z żółtkami i znowu stawiłam na ogień.Podgrzewałam aż zgęstniało zdjęłam z ognia potem zostawiam do wystudzenia.
Przelałam do pojemnika litrowego i wstawiłam do zamrażarki. Po godzinie wyciągnęłam z zamrażalnika wymieszałam blenderem . Schowałam ponownie do zamrażalnika i znowu wyjęłam po godzinie to samo. Tę czynność powtarzałam 3 razy. Dzięki temu lody będą bardziej puszyste :)